Telefoon WKZ 088 75 555 55

Adalimumab: een behandeling met dit medicijn

Onder de huid

Bekijk »

Je start binnenkort met een medicijn: Adalimumab. Een andere naam daarvoor is Humira. Je krijgt dit medicijn omdat je klachten hebt; je hebt ontstekingen bijvoorbeeld in je gewrichten, je ogen of je darmen. Dit medicijn zorgt ervoor dat je minder last hebt van die ontstekingen.

Je hoeft voor de behandeling met Adalimumab niet iedere keer naar het ziekenhuis. Je krijgt het gewoon thuis toegediend. Adalimumab is een medicijn dat we vlak onder de huid inspuiten. Dit gebeurt met een prikje. We noemen dat subcutane toediening. De dokter vertelt hoe vaak jij Adalimumab krijgt. Meestal 1x per 2 weken.

In het ziekenhuis krijgen jij en je ouders uitleg over hoe jullie de Adalimumab toe gaan dienen. Dat kan met een prikje in de huid van je been of je buik.

De prikjes en het inspuiten van de Adalimumab doen pijn. Bij ‘het toedienen van Adalimumab’ leggen we uit wat je kunt doen om ervoor te zorgen dat je hier zo min mogelijk last van hebt.

De uitleg over de behandeling met Adalimumab krijg je in het kinderdagcentrum van het WKZ. Met de ronde lift omhoog, 1e verdieping. Daarna naar links – receptie 19.

 

Wilhelmina Kinderziekenhuis