Telefoon WKZ 088 75 555 55

Anakinra

Een behandeling met het medicijn Anakinra

Bekijk »

Je start binnenkort met een medicijn: Anakinra. Een andere naam daarvoor is Kineret. Je krijgt dit medicijn omdat je een of meer van de volgende klachten hebt:

  • ontstekingen in je bloed
  • koorts
  • ontstekingen in een of meer van je gewrichten

Deze klachten passen bij een vorm van jeugdreuma, namelijk systemische jeugdreuma. Dit medicijn kan ervoor zorgen dat je minder last hebt van deze ontstekingen. Daardoor zal ook de koorts, pijn, zwelling en stijfheid afnemen.

Je hoeft voor de behandeling met Anakinra niet iedere keer naar het ziekenhuis. Je krijgt het gewoon thuis toegediend. Anakinra is een medicijn dat we vlak onder de huid inspuiten. Dit gebeurt met een prikje. We noemen dat subcutane toediening.

De dokter vertelt hoe vaak jij Anakinra krijgt. Meestal iedere dag. In het ziekenhuis krijgen jij en je ouders uitleg over hoe jullie de Anakinra toe gaan dienen. Dat kan met een prikje in je been of je buik.

De prikjes en het inspuiten van de Anakinra kunnen pijn doen. Bij het toedienen van Anakinra leggen we uit wat je kunt doen om ervoor te zorgen dat je hier zo min mogelijk last van hebt.

De uitleg over de behandeling met Anakinra krijg je op de verpleegafdeling of in het kinderdagcentrum. Met de ronde lift omhoog – 1e verdieping. Daarna naar links – receptie 19.

Wat het medicijn verder inhoudt staat beschreven in een folder.

Als je op de afbeelding van de folder klikt, kun je de folder over Anakinra bekijken. Deze folder is zowel voor jou als voor je ouders bedoeld.

Wilhelmina Kinderziekenhuis