Telefoon WKZ 088 75 555 55

Etanercept: een behandeling met dit medicijn

Onder de huid

Bekijk »

Je start binnenkort met een medicijn: Etanercept. Een andere naam daarvoor is Enbrel. Je krijgt dit medicijn omdat je klachten hebt; je hebt ontstekingen bijvoorbeeld in je gewrichten. Dit medicijn zorgt ervoor dat je minder last hebt van die ontstekingen.

Je hoeft voor de behandeling met Etanercept niet iedere keer naar het ziekenhuis. Je krijgt het gewoon thuis toegediend. Etanercept is een medicijn dat we vlak onder de huid inspuiten. Dit gebeurt met een prikje. We noemen dat subcutane toediening. De dokter vertelt hoe vaak jij Etanercept krijgt. Meestal 1x per week.

In het ziekenhuis krijgen jij en je ouders uitleg over hoe jullie de Etanercept toe gaan dienen. Dat kan met een prikje in de huid van je been of je buik.

De prikjes en het inspuiten van de Etanercept kunnen pijn doen. Bij ‘het toedienen van Etanercept’ leggen we uit wat je kunt doen om ervoor te zorgen dat je hier zo min mogelijk last van hebt.

De uitleg over de behandeling met Etanercept krijg je in het kinderdagcentrum, locatie WKZ. Met de ronde lift omhoog – 1e verdieping. Daarna naar links – receptie 19.

Wil jij weten hoe Etanercept werkt? Lees dan deze folder! Er staat nog veel meer informatie in.

Wilhelmina Kinderziekenhuis