Telefoon WKZ 088 75 555 55

Narcose

Bekijk »

Je komt naar het ziekenhuis voor een onderzoek, behandeling of operatie onder narcose. Voor het gemak noemen we deze drie dingen “ingreep”.

Narcose wil zeggen dat je gaat “slapen” met behulp van medicijnen zodat je niks van de ingreep voelt. We noemen dit wel slapen maar het is geen gewone slaap. Als je onder narcose bent kun je niet uit jezelf wakker worden. De anesthesioloog is de dokter die jou de slaapmedicijnen gaat geven. Hij zorgt voor jou als je onder narcose bent en zorgt ervoor dat je weer wakker wordt als de ingreep klaar is. We noemen hem ook wel de slaapdokter.

Voordat je een ingreep onder narcose krijgt, heb je een afspraak op de POS-poli. POS-poli is de afkorting van: Pre Operatief Spreekuur. Dat betekent: het spreekuur vóór een onderzoek, behandeling of operatie onder narcose. Alle vragen die je hebt over de narcose, mag je hier stellen.

Als je op de afbeelding van de folder klikt, kun je de folder over narcose bekijken. Deze folder is zowel voor jou als voor je ouders bedoeld.

<< terug naar ABC-folders
Wilhelmina Kinderziekenhuis