Telefoon WKZ 088 75 555 55

Het ziekenhuis

  • hoofdingang WKZ

    Dit is de hoofdingang van het ziekenhuis.

  • zij-ingang(in-spin)

    Hier kom je als je uit de bus stapt of met de auto wordt afgezet.

Het Wilhelmina Kinderziekenhuis (WKZ) is een onderdeel van het Universitair Medisch Centrum Utrecht (UMC Utrecht). Het WKZ heeft 220 bedden en er worden per jaar zo’n 7.500 patiënten opgenomen. Het WKZ is helemaal gericht op de zorg voor zieke kinderen.

Kinderziekenhuis

De naam zegt het al. Alles in het ziekenhuis is gericht op de zorg voor zieke kinderen. Alle mensen die in het ziekenhuis werken weten hoe ze zo goed mogelijk met zieke kinderen kunnen omgaan of zijn bezig dat te leren. Dat betekent dat de mensen die jij aan je bed krijgt, begrijpen hoe naar en vervelend sommige behandelingen zijn en dat ze zullen proberen je zo veel mogelijk op je gemak te stellen.

Het is nooit leuk om in een ziekenhuis te liggen, maar het WKZ probeert het verblijf zo prettig mogelijk te maken. Een van de vervelendste dingen van een verblijf in een ziekenhuis is dat je weg bent uit je vertrouwde omgeving en met name weg bij je ouders, broers en zussen. In het WKZ mogen je ouders je altijd opzoeken en een van je ouders mag ’s nachts blijven slapen. Je ouders kunnen, in overleg met de verpleegkundigen, ook meehelpen je te verzorgen. Ook broertjes en zusjes en vrienden mogen vaak langskomen.

Wat zie je allemaal?

Als je in het Wilhelmina Kinderziekenhuis binnenkomt, is het vaak een drukte van belang. Er zijn ouders die op bezoek komen, broertjes, zusjes en vriendjes die langskomen, allerlei ziekenhuisapparaten, verpleegkundigen, dokters en mensen van de veiligheidsdienst.

Rondkijken in de hal van het WKZ

Klik om rond te kijken

 

Wilhelmina Kinderziekenhuis