Telefoon WKZ 088 75 555 55

Leuke dingen doen

In het WKZ proberen we de tijd die je in het ziekenhuis ligt, zo prettig mogelijk voor jou te maken.

Daarom mag je in het ziekenhuis net als thuis, spelen of andere activiteiten doen. Op elke kamer is telefoon en internet zodat je met familie en vrienden contact kan houden. Als je toestemming hebt van de arts mag je ook mee naar de speelkamer of naar buiten. Je kunt boeken en dvd’s lenen.

Door de week zijn er verschillende activiteiten in het kindertheater of als je daar niet heen kan komen ze bij jou op de afdeling. Er is theater, muziek, workshops, bingo en nog veel meer. Om de twee weken komen er dieren van de kinderboerderij, die je mag knuffelen. Soms is het mogelijk om je eigen huisdier op bezoek te laten komen. De pedagogisch medewerker kan je meer vertellen over de activiteiten.

Je kunt ook mooie en spannende (voorlees) boeken, stripboeken en dvd’s lenen. Je vindt ze op de bovenste verdieping in de Ronald McDonald Huiskamer op de tweede verdieping. Je kunt daar lezen of een dvd kijken maar je kunt ze ook meenemen naar de afdeling. Wil je iets lenen vraag het dan aan de medewerkers, zij kunnen je verder helpen. Als je niet zelf naar de Ronald McDonald Huiskamer kan, vraag dan of je ouders of de pedagogisch medewerker een boek of dvd voor je willen halen.

Door het coronavirus (COVID-19) wordt de huiskamer nu gebruikt door het ziekenhuis. De openingstijden zijn van maandag t/m vrijdag van 10.00 uur tot 18.00 uur en in het weekend van 12.00 tot 18.00 uur. Wil je meer weten over het Ronald McDonald huis? Klik dan hier.

Wilhelmina Kinderziekenhuis