Telefoon WKZ 088 75 555 55

Vragen en onderzoeken

plaatje onderzoek kind

Een eerste bezoek bij de dokter duurt best lang: soms wel anderhalf uur. Je krijgt meestal met twee dokters te maken. Als eerste komt een co-assistent langs, dat is iemand die voor dokter studeert en al een aantal onderzoeken mag doen. Hij of zij wil alles weten over de klacht waar je mee naar het ziekenhuis komt, maar hij wil ook allerlei andere dingen weten. Bijvoorbeeld:* Hoe het met eten gaat * Of je vroeger vaak ziek bent geweest * Op welke school je zit * Wat je na school allemaal doet.

Daarna volgt een lichamelijk onderzoek, met bijvoorbeeld het controleren van je neus, keel, oren en reflexen.

Dan gaat de co-assistent overleggen met de arts of met een arts-assistent (dat is iemand die voor kinderarts of een ander specialisme studeert) om een plan voor je te maken. Dat plan komen ze samen met jou en je ouders bespreken.

De andere dokter zal je ook nog even willen onderzoeken. Want soms is aanvullend onderzoek nodig, zoals bijvoorbeeld bloeddruk meten, urineonderzoek, bloedprikken of röntgenonderzoek. Sommige dingen kunnen meteen, voor sommige onderzoeken moet je een andere keer terugkomen.

Hierna maakt de dokter afspraken met jou en je ouders over bijvoorbeeld medicijnen en oefeningen. Er wordt ook een nieuwe afspraak op de polikliniek gemaakt.

En vraag gerust om een folder als je thuis alles nog eens rustig wilt lezen of bekijken samen met je ouders.

Wilhelmina Kinderziekenhuis