Telefoon WKZ 088 75 555 55

Nieuws

 • Persconferentie en pyjama’s van FC Utrecht

  datum:
  1 april 2021

  FC Utrecht zet zich ook tijdens de coronacrisis op allerlei manieren in voor de kinderen in het WKZ.

  Lees verder »

 • Donaties met speelgoed

  datum:
  18 februari 2021

  Verschillende mensen hebben speelgoed afgeleverd aan het WKZ zodat kinderen steeds leuke spelletjes kunnen blijven doen

  Lees verder »

 • Een groene, frisse neus op afdeling Panda

  datum:
  28 januari 2021

  Een junglewand voor het eigen balkon van afdeling Panda.

  Lees verder »

 • Kinderen maken tekeningen voor medewerkers op corona afdeling

  datum:
  15 januari 2021

  Kinderen maken tekeningen voor medewerkers op corona afdeling

  Lees verder »

 • Een kerstvriendje voor elke patiënt

  datum:
  28 december 2020

  Tijdens de feestdagen kregen alle patiënten in het WKZ een ‘kerstvriendje’ cadeau!

  Lees verder »

 • Abseilende pieten

  datum:
  21 december 2020

  Hé, wie hangt daar voor het raam? Het is piet! Op 2 december brachten de pieten op een wel heel bijzondere manier een bezoek aan het Wilhelmina Kinderziekenhuis. Kinderen konden een briefje op het raam plakken met hun vraag aan Sinterklaas of de pieten erop of ze speelden een spelletje Pictionary. Wat een geweldige ochtend! […]

  Lees verder »

 • Wat vind jij van deze website? Geef je mening!

  datum:
  10 november 2020

  Wij zijn benieuwd naar jouw mening over deze website! Vind jij dat er iets moet veranderen? Laat het ons weten en vul de enquête in.

  Lees verder »

 • Wat een beleving!

  datum:
  23 september 2020

  Achtbanen, dierentuinen, de onderwaterwereld, een groet van je familie of een boodschap uit de klas. Kinderen in het WKZ kunnen het allemaal bekijken dankzij de nieuwe Qwiek.up apparaten. De apparaten zijn makkelijk te bewegen, waardoor we ze op veel afdelingen en kamers kunnen gebruiken.

  Lees verder »

 • WKZ camping in het Kindertheater

  datum:
  13 augustus 2020

  Ziek of niet, iedereen wil graag op vakantie. Tijdens corona is het lastig om op vakantie te gaan, helemaal voor kinderen in het WKZ. Toch konden zij een beetje vakantie vieren op de WKZ camping in het kindertheater! Er was elke dag een leuke activiteit, zoals knutselen of een boekje lezen in je tent.

  Lees verder »

 • Nieuw balkon afdeling Schildpad

  datum:
  15 juli 2020

  Afdeling Schildpad heeft de bloemetjes buiten gezet! Het balkon is opgeknapt. Dat was hard nodig, want de meubels en de vloer waren erg oud. Niemand ging er meer zitten. Nu staan er nieuwe meubels, een speelhuisje en nieuwe bloempotten. Ouders en kinderen gaan er nu graag weer zitten.

  Lees verder »

 • Maak kennis met Buzzy!

  datum:
  5 juni 2020

  Maak kennis met Buzzy! Wanneer je een infuus krijgt gebruiken we de ‘Buzzy’! De Buzzy wordt geplaatst tussen de prikplek en de hersenen. De Buzzy trilt en heeft koude, snel bewegende vleugels waardoor je wordt afgeleid worden en de prik minder voelt. Buzzy maakt het prikken een stuk minder vervelend!

  Lees verder »

 • Beweegles van Epke Zonderland

  datum:
  20 mei 2020

  Vandaag kregen deze Utrechtse kinderen beweegles van Epke Zonderland! Op het zonnige sportdakterras van het WKZ reikte Epke na afloop de eerste oranje tulpen nijntjes uit aan de deelnemertjes.

  Lees verder »

 • Bezoek van mascotte Tiger en Crazy Harder!

  datum:
  9 mei 2020

  FC Utrecht mascotte Tiger ging samen met goochelaar en illusionist Crazy Harder in een hoogwerker de lucht in om de kinderen in het WKZ van achter het raam te vermaken met goocheltrucs en high-fives van Tiger.

  Lees verder »

 • Woningsdag in het WKZ!

  datum:
  27 april 2020

  Koningsdag is Woningsdag, ook bij ons. De pedagogische zorg heeft ervoor gezorgd dat kinderen in het WKZ deze dag ook kunnen beleven. Zo kregen kinderen een mooi knutselpakket om samen met hun ouder(s) hun tijdelijke ‘woning’ te versieren.

  Lees verder »

 • Bloemenbeer in de WKZ-tuin!

  datum:
  15 april 2020

  Kunstenares Adrienne Rombout samen met haar moeder Ina een beer van bloemen gemaakt in de binnentuin van het Wilhelmina Kinderziekenhuis. In deze tijd worden er veel bloemen weggegooid, daarom bedacht Adrienne een kunstwerk om de bloemen toch te kunnen gebruiken.

  Lees verder »

 • Coronamonstertjes knutselen

  datum:
  27 maart 2020

  We stellen voor: Cor het Coronamonster! De afgelopen dagen hebben verschillende kinderen Cor het Coronamonster geknutseld” vertelt pedagogisch medewerker Henriëtte.

  Lees verder »

 • Samen lezen met de Old Stars FC Utrecht

  datum:
  14 februari 2020

  De Old Stars van FC Utrecht brachten vandaag een bijzonder bezoek aan de kinderen in het WKZ. Ook kregen we een echt Kinderzwerfboek station, heb jij al een leuk boek gevonden?

  Lees verder »

 • We hebben nieuwe OK-jasjes!

  datum:
  13 februari 2020

  Gisteren hebben de kinderen uit de Kinderraad samen met Kim Kötter een spetterende modeshow gegeven om de nieuwe OK-jasjes te laten zien!

  Lees verder »

 • Teddy Bear Hospital

  datum:
  11 februari 2020

  Het WKZ is een week lang omgetoverd tot een echt berenziekenhuis om knuffels beter te maken! Ben jij langs geweest?

  Lees verder »

 • 2000 kinderen in actie voor het WKZ tijdens de Jeugd Elfstedentocht

  datum:
  2 februari 2020

  Afgelopen weekend kwamen bijna 2000 kinderen tijdens de Jeugd Elfstedentocht in actie voor onderzoek naar het kinderhart. Samen hebben jullie een ongelofelijk bedrag van – houd je vast – €35.000,- opgehaald! Bekijk de aftermovie hier!

  Lees verder »

 • Nieuw kinderbewegingslandschap!

  datum:
  30 januari 2020

  Tevreden gezichten bij het Kinderbewegingscentrum in het Wilhelmina Kinderziekenhuis! Vanmiddag is het nieuwe kinderbewegingslandschap 2.0 in gebruik genomen. En Maxime, de dochter van onze collega, deed het ons met plezier even voor! Het kinderbewegingslandschap is een innovatief beweegdecor waar kinderen op een speelse manier uitgenodigd worden om te laten zien wat zij motorisch in hun […]

  Lees verder »

 • Rappen met Corleone in het WKZ!

  datum:
  29 januari 2020

  Het was een muzikale middag in het WKZ! Deelnemer van de The voice of Holland Corleone en Mike Ott maakten samen met patiënten een (rap)lied. De kinderen bedachten de onderwerpen voor het lied en Corleone en Mike maakten er een hele toffe versie van! Dank aan de leerlingen van het Grafisch Lyceum Utrecht voor het […]

  Lees verder »

 • Superhelden lappen de ramen van het ziekenhuis

  datum:
  16 december 2019

  De kinderen die in het Wilhelmina Kinderziekenhuis verblijven zijn natuurlijk onze echte helden. Vandaag kregen deze kinderen een bezoek van superhelden Spiderman, Batman, Ironman en Captain America. Heb jij ze gezien?

  Lees verder »

 • WinterNijn bij de kerstboom

  datum:
  14 december 2019

  Vannacht was ik aan de wandel met WinterNijn door het WKZ. Wat is onze kerstboom toch prachtig! 😍 Maar onze Nijntjes zijn ook zo leuk! Mocht je nog een mooi kerstcadeau zoeken en tegelijk een goed doel willen steunen koop dan ook Nijntje!

  Lees verder »

 • Sinterklaas en zijn Pieten zijn vandaag op bezoek in het WKZ

  datum:
  5 december 2019

  Sinterklaas en zijn Pieten zijn vandaag op bezoek bij onze patiëntjes en hun familie in het Wilhelmina Kinderziekenhuis. Als je ziek bent en niet thuis met je familie, of op school geen Sinterklaas kan vieren……, dan komt Sinterklaas gewoon naar je toe.

  Lees verder »

 • Opening Skybox WKZ

  datum:
  26 november 2019

  Vandaag mochten de WKZ-kinderen samen met spelers van @FCUtrecht1970 het pakpapier van de muur trekken om iets heel bijzonders te onthullen: de 32e skybox van FC Utrecht!

  Lees verder »

 • Nieuwe verpleegafdelingen per 20 november 2018

  datum:
  19 november 2018

  Op 20 november 2018 gaan we van start met de nieuwe verpleegafdelingen met hun nieuwe indeling.
  Die dag verhuizen de patiënten en verpleegkundigen naar hun nieuwe afdeling.

  Lees verder »

 • Verhuizing verpleegafdelingen

  datum:
  17 juli 2018

  Wij bouwen samen aan een beter Wilhelmina Kinderziekenhuis (WKZ). Hierdoor kunnen wij jou nog beter helpen. Om een beter ziekenhuis te bouwen, moeten de verpleegafdelingen naar een andere verdieping verhuizen. Waarom verhuizen onze verpleegafdelingen? Vanaf november zijn onze verpleegafdelingen nog slimmer ingericht. Daarom gaan ook de verpleegafdelingen (Dolfijn, Kikker en Eekhoorn) verhuizen naar andere verdiepingen. […]

  Lees verder »

 • Hoe is het om ziek te zijn?

  datum:
  30 mei 2017

  Er zijn verschillende leesboeken geschreven waarin je informatie kan vinden over hoe het is om ziek te zijn. Deze leesboeken zijn er om jou, je ouders, familieleden, vrienden, artsen, verpleegkundigen, eigenlijk iedereen te infomeren. Ben je opzoek naar een bepaald boek of benieuwd geworden, kijk dan op Lees je beter.

  Lees verder »

 • WKZ Kidsrun 2017; schrijf je nu in!

  datum:
  8 december 2016

  Op zondag 19 maart start om 12.30 voor de derde keer de WKZ Kidsrun op het Utrecht Science Park. De Kidsrun heeft voor kinderen tot en met 12 jaar twee afstanden: 1- en 1,7 kilometer. Lees voor hierover meer op deze website.  

  Lees verder »

 • Studenten Sams organiseren leuke middag voor kinderen WKZ

  datum:
  14 maart 2016

  Een aantal studenten, verbonden aan de Medische Studenten Faculteitsvereniging Utrecht “Sams”, organiseerden afgelopen woensdag een spannende puzzel/knutseltocht voor de kinderen in het WKZ. In het kindertheater konden de kids genieten van een leuke voorstelling met een verborgen opdracht, die na het maken van een sokpop en enkele andere spelletjes met succes werd opgelost. Er werd […]

  Lees verder »

 • Bewegen geeft energie

  datum:
  12 februari 2016

  Op zondag 20 maart start om 12.30 uur voor de tweede keer de Wilhelmina Kinderziekenhuis (WKZ) kidsrun, onderdeel van de Utrecht Science Park (USP) Marathon. Door te sporten en te spelen ontwikkelen kinderen zich, kunnen ze zichzelf zijn en zich ‘sterker’ voelen. De WKZ Kidsrun heeft twee afstanden; de 1,7 km met een limiet van […]

  Lees verder »

 • Mirjam zorgt goed voor haar patienten

  datum:
  5 januari 2016

  Witte jas, stethoscoop en sportschoenen. Tablet op zak, vriendelijk gezicht, zintuigen op scherp. Mirjam Kleinhout is op en top dokter. “Kinderarts”, verbetert ze snel. “Kinderen en hun ouders vertrouwen op ons. Ik vind het elke dag bijzonder om dat mee te maken en om ze te kunnen helpen. Mirjam werkt in het Wilhelmina Kinderziekenhuis in […]

  Lees verder »

 • Wij willen graag jouw mening weten!

  datum:
  12 november 2015

  Het WKZ kan de zorg het beste verbeteren, als jij laat weten hoe je het bij ons vond!

  Lees verder »

 • CliniClowns miljoen keer op bezoek in ziekenhuis!

  datum:
  9 november 2015

  Op woensdag 4 november zijn de CliniClowns voor de miljoenste keer op bezoek in het ziekenhuis. Ze hebben voor dit bezoek het WKZ uitgekozen. De CliniClowns bestaan al lange tijd, namelijk sinds 1992. Heel veel clowns gaan elk jaar bij meer dan honderd ziekenhuizen langs. Ze spelen per jaar met meer dan 90.000 zieke en gehandicapte kinderen. Dat zijn […]

  Lees verder »

 • Hier zijn ze dan: de foto's van de open dag!

  datum:
  8 oktober 2015

  Bekijk ze allemaal, de foto’s van de open dag.

  Lees verder »

 • De Python en Joris en de draak voor kinderen met een spierziekte

  datum:
  14 september 2015

  Op de spieren voor spieren dag komen elk jaar meer dan 300 gezinnen met kinderen met een spierziekte samen, voor een onbezorgd dagje uit.

  Lees verder »

 • Open dag in het WKZ

  datum:

  Op 3 oktober is het open dag in het WKZ. Kom jij ook?

  Lees verder »

 • UREKA Megachallenge 2015

  datum:
  17 augustus 2015

  Het UMC Utrecht wil graag verbeteren om de zorg voor jou beter te maken. Aan goede ideeën ontbreekt het niet….

  Lees verder »

 • Camping in het WKZ

  datum:
  14 juli 2015

  Kinderen van het Wilhelmina Kinderziekenhuis (WKZ) kunnen deze week op vakantie in eigen land. Het ziekenhuis heeft een speciale kindercamping aangelegd in de hal.

  Lees verder »

 • Fleur komt in het WKZ voor een EEG onderzoek

  datum:
  26 juni 2015

  Krijg jij binnenkort een EEG onderzoek? Dan kun je ter voorbereiding de korte film over dit onderwerp bekijken.

  Lees verder »

 • Het WKZ kreeg bezoek van de politie en hondenbrigade

  datum:
  17 juni 2015

  Vorige week kwamen de vrouwen en mannen van politie Midden-Nederland op bezoek bij het WKZ. Ze daalden af van het gebouw, lieten zien wat de honden allemaal konden en legden van alles uit over hun werk. Heel erg stoer!

  Lees verder »

 • Succesvol Charity Dinner Vrienden Wilhelmina Kinderziekenhuis en Jeugdsportfonds

  datum:
  8 juni 2015

  Op woensdag 3 juni, tijdens het Charity Inspiration Dinner is een bedrag van € 268.150,- opgehaald.

  Lees verder »

 • Landskampioen PSV op bezoek

  datum:
  27 mei 2015

  Een balletje trappen met de landskampioen, die voetbalvraag stellen die al tijden op je lippen brandde, of op de foto met een beroemde topspeler.

  Lees verder »

 • Pieter Post bezorgt zakken post en speelgoed

  datum:
  20 mei 2015

  ’s Wereld bekendste postbode Pieter Post is gisteren met zakken vol post en speelgoed op bezoek geweest in het Wilhelmina Kinderziekenhuis.

  Lees verder »

 • Koningsdag in het WKZ

  datum:
  23 april 2015

  Afgelopen woensdag vierden wij alvast koningsdag in het WKZ…

  Lees verder »

 • Lancering eerste Tour de France nijntje groot succes!

  datum:
  22 april 2015

  Gisteren werd Lise Bekenkamp in het Wilhelmina kinderziekenhuis de trotse eigenaresse van de allereerste pluche Tour de France nijntje…

  Lees verder »

 • Nijntje is klaar voor de Tour de France!

  datum:
  21 april 2015

  De organisatie van de Grand Départ Utrecht heeft speciaal een Tour de France Nijntje uitgebracht. De opbrengst van deze speciale Nijntje gaat naar het Jeugdsportfonds en Stichting Vrienden WKZ. Hiermee wordt een bijdrage gedaan aan de realisatie van het WKZ Kindersportcentrum. Het biedt kinderen die het thuis niet zo breed hebben een kans om tóch […]

  Lees verder »

 • De start van de 'Wij kleuren geel' campagne

  datum:
  17 maart 2015

  Op 4 maart was de start van de ‘Wij kleuren geel’ campagne. Het is namelijk de bedoeling dat het WKZ binnenkort een echt sportcentrum krijgt! De aftrap was op woensdagmorgen  met veel leuke activiteiten in de hal van het WKZ. Op 4 maart kwamen ook de spelers van FC Utrecht langs, hoe gaaf is dat! […]

  Lees verder »

 • Indianenmiddag

  datum:
  5 februari 2015

  Zoals iedere week was er deze woensdagmiddag ook weer iets te doen in het Kindertheater. Vandaag gingen wij aan de slag met indianen knutsels…

  Lees verder »

 • Cartoon-workshop

  datum:
  19 januari 2015

  Iedere week organiseert de afdeling pedagogische zorg voor het kindertheater en de afdelingen tien activiteiten. Deze keer kwam Dolph in het kindertheater..

  Lees verder »

Wilhelmina Kinderziekenhuis