Telefoon WKZ 088 75 555 55

Open dag in het WKZ

datum:
14 september 2015

Hoe is het om blind te zijn? Of heel dik? En heb je altijd al eens dokter willen zijn?
Tijdens de open dag op 3 oktober kan het. Kom je ook?

Op zaterdag 3 oktober rolt het Wilhelmina Kinderziekenhuis de rode loper voor je uit en kun je voor 1 dag de hoofdrol in je eigen film spelen. Er is van alles te doen. Je kunt een rondleiding door het WKZ krijgen of op de foto als dokter. Ook kun je rolstoelracen of röntgenfoto’s van dieren bekijken en raden welk dier het is.

The voice of WKZ
Er is ook een speciaal wetenschapsplein. Hier kun je samen met de wetenschappers van het WKZ proefjes uitvoeren. Je kunt zelf ook met een rondleiding naar het lab! Of stap in de jury van the voice of WKZ. Er zijn namelijk een paar wetenschappers die geld nodig hebben voor hun onderzoek. Maar wie is nu de beste? Help jij ons mee?

Word hersenheld van het UMC Utrecht
In het ziekenhuis voor grote mensen, het UMC Utrecht, is ook van alles te doen. Hier probeert een illusionist je voor de gek te houden. Snap jij zijn trucjes? Word hersenheld van het UMC Utrecht! Test je kennis bij de Grote-Wat-Weet-Jij-Over-Je-Afweer-Kennisquiz of maak je eigen zalfje bij apotheek.

Buiten ontdek je wat er allemaal bij komt kijken als er een ongeluk gebeurd. Duik in de wereld van 112, politie, brandweer en ambulance, wat komt er allemaal kijken bij de noodhulp in Nederland. Ook kun je een kijkje nemen in de geschiedenis. Tegenwoordig kunnen we namelijk al heel veel op het gebied van zorg. Hoe deden ze dat vroeger? En hoe zal het in de toekomst zijn?

Kortom, op 3 oktober is er van alles te beleven. Voor jou, maar ook voor je vader, moeder, broertje, zusje, vriendjes en vriendinnetjes. Tot dan!

open dag 2013 065

 

Wilhelmina Kinderziekenhuis