Telefoon WKZ 088 75 555 55

Succesvol Charity Dinner Vrienden Wilhelmina Kinderziekenhuis en Jeugdsportfonds

datum:
8 juni 2015

Charity diner_afbeelding

Op woensdag 3 juni, tijdens het Charity Inspiration Dinner is een bedrag van € 268.150,- opgehaald. In aanloop naar de Tourstart in Utrecht is deze bijzondere avond, die in het teken stond van kinderen die een sportkans verdienen, georganiseerd door Vrienden WKZ en het Jeugdsportfonds. Beiden zijn de officiële goede doelen van de organisatie Le Tour Utrecht.

Het bedrag werd bijeengebracht door bijna driehonderd gasten die tijdens deze bijzondere avond meededen aan een speciale veiling en loterij. De avond was in de sfeer van de Tour de France, het grootste wielerspektakel ter wereld die dit jaar in Utrecht start. Dione de Graaff en Erben Wennemars presenteerden de avond vol entertainment, Ramon Beuk zorgde voor lekker eten en als speciale gast was de Fransman Christian Prudhomme, directeur van de Tour de France, aanwezig. Hij onderstreepte het belang van sporten voor alle kinderen. Verder waren er optredens van verschillende bekende artiesten. Bekende (ex) topsporters waaronder Marianne Vos, Danny Nelissen, Bert van Marwijk, Dex Elmont, Bart Brentjens, Richard Plugge en medici waren inspirerende ‘ploegleiders’ aan de tafels.

De gasten maken het, dankzij hun aanwezigheid, mogelijk dat kinderen die het thuis niet zo breed hebben ook kunnen sporten op een vereniging en het WKZ is een stap dichterbij de realisatie van het WKZ kindersportcentrum. Omdat elk kind een sportkans verdient!

 

Groot succes

Claudia Vonk, directeur Vrienden Wilhelmina Kinderziekenhuis en Monique Maks, directeur Jeugdsportfonds Nederland: “’Wat een ongelooflijk succes! Het is zo bijzonder dat zoveel mensen onze beide goede doelen een warm hart toedragen Geweldig om te zien hoe de Tour de France goede doelen, bedrijvigheid en particulieren verbindt. Sporten is voor veel kinderen zo vanzelfsprekend maar zeker niet voor de kinderen die ziek zijn of die in armoede opgroeien.”

Aan het begin van het Charity Dinner was RTV Utrecht aanwezig om opnames te maken.
Wilhelmina Kinderziekenhuis