Telefoon WKZ 088 75 555 55

UREKA Megachallenge 2015

datum:
17 augustus 2015

Het UMC Utrecht wil graag verbeteren om de zorg voor jou beter te maken. Aan goede ideeën ontbreekt het niet, maar vaak blijft het bij  goede ideeën. In de Ureka Mega Challenge krijgen de beste ideeën de kans om het echt te gaan doen. Daarbij strijden verschillende groepen om een potje geld te krijgen zodat dit makkelijker wordt.

Jij kunt stemmen op het idee wat jij het beste vindt!

Ideeën voor WKZ

Zobenikzobenjij.nl

Kinderen in het ziekenhuis vervelen zich vaak en dat komt niet ten goede aan het herstel en de behandeling. Wij gaan dit doorbreken met een speciale website voor kinderen en jongeren in het ziekenhuis waarop zij in contact kunnen komen met elkaar chatten, spullen van elkaar lenen en spelletjes en quizes samen doen. Ook kunnen zij met elkaar afspreken of samen activiteiten in het ziekenhuis bezoeken. Doordat zij zich beter vermaken, zullen zij sneller herstellen!

Smart Alarm Watch

Op de kinder Intensive Care hebben we een groot probleem. Veel alarmen blijken loos alarm, of niet urgent. Met het gevaar dat alarmmoeheid optreedt, waardoor net dat ene kritieke alarm wordt gemist. De oplossing is eenvoudig: koppel alle bewaking aan één overzicht, zodat het systeem alle valse meldingen eruit kan filteren. De Smart Alarm Watch is een slim stukje software dat ervoor zorgt dat kind en ouders niet gestoord worden door alarmen en de hulpverlener adequaat gealarmeerd en geïnformeerd wordt.

De Reis van 5

Kinderen met kanker hebben vaak last van ondervoeding of overvoeding, door o,a.smaakverandering, pijn en hevige eetbuien. Het piratenspel ‘De Reis van 5’ stimuleert deze kinderen om weer een gezond eetpatroon te ontwikkelen. Een kind kruipt in de huid van piraat en verovert de wereld door het uitvoeren van opdrachten gelinkt aan vijf voedingsgroepen.Na elke opdracht en het opeten van het voedsel verdient het kind goudstukken waarmee gespaard wordt voor beloningen. Omdat de eetproblemen per kind verschillend zijn, is er een app ontwikkeld die op maat voor elk eetprobleem geschikte opdrachten aan de ouders aandraagt.

Belangrijk om te weten
Je kunt stemmen door het filmpje op youtube te liken. Het is alleen mogelijk om een filmpje te liken als je in het bezit bent van een G-mail, Google of Facebook account.

Heb je dat niet dan word je alleen als kijker geregistreerd. Het alleen kijken en niet liken draagt ook bij aan de totale score van het idee!

Wilhelmina Kinderziekenhuis