Telefoon WKZ 088 75 555 55

Na de opname op Pelikaan

plaatje meisje in bedAls het beter met je gaat, mag je de kinder-IC weer verlaten. Afhankelijk van waarvoor je bent opgenomen, ga je:

  • Naar een verpleegafdeling in het WKZ. Daar blijf je totdat je genoeg bent opgeknapt om naar huis te gaan.
  • Naar een verpleegafdeling in een ziekenhuis in de buurt van je woonplaats.
  • Naar een revalidatiecentrum. Dat is een plek waar je extra hulp kunt krijgen om op te knappen, bijvoorbeeld van fysiotherapeuten.
  • Naar huis. Dat kan meestal alleen als je al voor de opname speciale zorg nodig had. Je ouders weten dan al precies hoe ze dat moeten doen.

Na een opname op de kinder-IC, kan het op een andere afdeling best wel even wennen zijn. Op Pelikaan zijn er immers de hele tijd mensen om je heen die op je letten, terwijl je op een verpleegafdeling ook wel eens alleen bent. Bespreek hoe je je voelt met je ouders en de mensen op de afdeling, dan kunnen ze er rekening mee houden. De tijd op de gewone afdeling kun je zien als een overgang naar huis. Stap voor stap oefenen jij en je ouders om de verzorging en andere dagelijkse dingen weer zelf te doen. Je gaat pas naar huis als jij, je ouders en de dokters er vertrouwen in hebben dat het daar allemaal goed zal gaan.

Wilhelmina Kinderziekenhuis