Telefoon WKZ 088 75 555 55

Wie heeft er toegang tot het portaal: jij en/of je ouders?

  • Ben je onder de 12 jaar, dan hebben alleen je ouders toegang tot het portaal.
  • Ben je tussen de 12 en 16 jaar, dan mag je meebeslissen in de zorg voor jou. Dit staat in de Wet op de Geneeskundige Behandelingsovereenkomst (WGBO). Je kunt als jij dit wilt nu ook zelf in het portaal.
    De dokter bespreekt met jou of je het portaal wilt gaan gebruiken. Als je dit wilt, regelt de polikliniekmedewerker dat je toegang krijgt tot het portaal.
    Wel hebben we dan een geldig legitimatiebewijs van je nodig. Dit kan een paspoort of ID-bewijs zijn.
    Om je ouders ook toegang te geven tot het portaal hebben we jouw toestemming nodig. We noemen dit ‘je ouders machtigen’. Hoe dit werkt, lees je hieronder.
  • Ben je 16 jaar of ouder, dan heb jij alleen toegang tot het portaal en je ouders dus niet meer.

Je ouders machtigen

Als je tussen de 12 en 16 jaar bent, mag jij beslissen of je je ouder(s) toestemming geeft om ook het portaal te kunnen gebruiken (je ouders machtigen).

Hoe werkt het machtigen?

Als je in het ziekenhuis komt, geeft de polikliniekmedewerker jou een formulier (het machtigingsformulier)of het is al naar je opgestuurd. Op het formulier kun je aangeven of je ouders het portaal mogen gebruiken.

Als je toestemming hebt gegeven, houden je ouder(s) toegang tot het portaal totdat je 16 jaar wordt. Maar je kunt die toestemming altijd weer intrekken. Wil je dat je ouder(s) niet meer in je portaal kunnen kijken, laat dit dan weten aan je dokter.

Inloggen als gemachtigde

Wilhelmina Kinderziekenhuis