Telefoon WKZ 088 75 555 55

Wie heeft er toegang tot Mijn UMC Utrecht: jij en/of je ouders?

  • Ben je onder de 12 jaar, dan hebben alleen je ouders toegang tot je Mijn UMC Utrecht.
  • Ben je tussen de 12 en 16 jaar, dan mag je meebeslissen in de zorg voor jou. Dit staat in de Wet op de Geneeskundige Behandelingsovereenkomst (WGBO). Je kunt als jij dit wilt nu ook zelf in je Mijn UMC Utrecht.
    De dokter bespreekt met jou of je Mijn UMC Utrecht wilt gaan gebruiken. Als je dit wilt, regelt de polikliniekmedewerker dat je toegang krijgt tot je Mijn UMC Utrecht.
    Om je ouders ook toegang te geven tot je Mijn UMC Utrecht hebben we jouw toestemming nodig. We noemen dit ‘je ouders machtigen’. Hoe dit werkt, lees je hieronder.
  • Ben je 16 jaar of ouder, dan heb jij alleen toegang tot je Mijn UMC Utrecht en je ouders dus niet meer.

Je ouders machtigen

Als je tussen de 12 en 16 jaar bent, mag jij beslissen of je je ouder(s) toestemming geeft om ook je Mijn UMC Utrecht te kunnen gebruiken (je ouders machtigen).

Hoe werkt het machtigen?

Als je in het ziekenhuis komt, geeft de polikliniekmedewerker jou een formulier (het machtigingsformulier)of het is al naar je opgestuurd. Op het formulier kun je aangeven of je ouders je Mijn UMC Utrecht mogen gebruiken.

Als je toestemming hebt gegeven, houden je ouder(s) toegang tot je Mijn UMC Utrecht totdat je 16 jaar wordt. Maar je kunt die toestemming altijd weer intrekken. Wil je dat je ouder(s) niet meer in je Mijn UMC Utrecht kunnen kijken, laat dit dan weten aan je dokter.

Inloggen als gemachtigde

Wilhelmina Kinderziekenhuis