Telefoon WKZ 088 75 555 55

Ziektegeschiedenis

plaatje: touwtje springenAls baby had Jenny koemelkallergie. Haar lichaam reageerde met een allergische reactie op koemelk en maakte antistoffen aan tegen bepaalde eiwitten in de koemelk. Jenny moest overgeven, kreeg uitslag en diarree. Gelukkig werd de allergie snel ontdekt. Jenny kreeg een koemelkvrij dieet en had toen verder geen klachten meer.

Toen Jenny een was, is er een eliminatie-provocatietest uitgevoerd. Bij een eliminatie-provocatietest wordt het verdachte voedingsmiddel (in dit geval de koemelk) voor een periode van 4 tot 6 weken weggelaten. Als de klachten verdwijnen, wordt het opnieuw toegediend. Komen dezelfde klachten weer terug dan is de allergie voor dat voedsel aangetoond. Bij Jenny was de test positief. Ze was nog steeds allergisch voor koemelk.

In het afgelopen jaar heeft Jenny één keer per ongeluk een toetje met koemelk gegeten. Ze kreeg meteen een allergische reactie in de vorm van galbulten, oranje jeukende bulten.
Jenny en haar ouders willen nu graag een nieuwe provocatietest. Zo komen ze te weten of Jenny nog steeds koemelkallergie heeft of dat ze koemelk inmiddels kan verdragen.

Wilhelmina Kinderziekenhuis