Telefoon WKZ 088 75 555 55

Cyberpoli CVS

Een initiatief van Artsen voor Kinderen

cyberpoli-cvs

Vanaf 1 juli 2014 is de cyberpoli voor chronisch vermoeidheidssyndroom (CVS) online! www.cyberpoli.nl/cvs 

Op de cyberpoli is van alles te zien en te doen. Je kunt medische informatie bekijken in de vorm van onder andere filmpjes over CVS en haar behandeling en informatie lezen over het syndroom en de behandeling. Bij de veelgestelde vragen komen ook de andere allerlei aspecten van de behandeling en begeleiding aan bod. Interviews met kinderen en ouders en thema’s over CVS geven een beeld van het leven met de ziekte. Deze interviews worden in de aankomende tijd steeds aangevuld. Uitgangspunt is dat kennis en informatie onontbeerlijk zijn om je ziekte beter te begrijpen. Voor de ontspanning zijn er spelletjes, een quiz, polls, leuke nieuwsfeitjes en columns.

Naast de medische informaties, thema’s en interviews is er de mogelijkheid voor kinderen en jongeren en hun ouders om (anoniem) vragen over de ziekte te stellen aan een panel van deskundigen.
Dit panel is als volgt samengesteld: Kinderarts Elise van de Putte (UMC/WKZ Utrecht) Kinderarts in opleiding Sanne Nijhof (UMC/WKZ Utrecht) en psychologe Linde Nijhof Amsterdams Kenniscentrum Chronische Vermoeidheid (NKCV). Ook ervaringsdeskundigen Roy en Esther, die zelf CVS hebben gehad, nemen deel aan het panel.
Om een vraag te kunnen stellen aan het panel, of elkaar op te zoeken dien je jezelf te registreren.

Met het online gaan van de cyberpoli CVS wordt CVS als een geheel ook beschikbaar op de Cyberpoli App. Dit is voor alle toepassingen mogelijk, iPhone, iPad’s, en androids en tablets. Beschikbaar via App Store of Google Playstore. Je kunt deze app gratis downloaden.

Kortom de cyberpoli is een bron van informatie, ervaringen en empowerment!
Genoeg reden dus om een kijkje te nemen op www.cyberpoli.nl/cvs!!

 

Wilhelmina Kinderziekenhuis