Telefoon WKZ 088 75 555 55

Hoe gaat de eerste afspraak?

plaatje arts met jongereNa de verwijzing zal je uitgenodigd worden in het NKCV voor een eerste gesprek, gevolgd door metingen. Deze metingen bestaan uit verschillende onderdelen, voornamelijk vragenlijsten voor jou en voor je ouders. Ook zal gebruik gemaakt worden van een apparaatje ter grootte van een lucifersdoosje (de actometer). Dit apparaatje wordt gedurende twee weken aan de enkel gedragen. Hiermee wordt het activiteitenpatroon in kaart gebracht. Met behulp hiervan wordt de behandeling zo goed mogelijk op jou afgestemd.

Na de metingen vindt het adviesgesprek plaats. Als de jongere daarvoor in aanmerking komt zal de ouders en de jongere gevraagd worden mee te doen met het FitNet programma.

Als de diagnose CVS nog niet vaststaat, kun je ook eerst een verwijzing vragen naar de kinderarts. In het UMCU werken kinderartsen die veel ervaring hebben met jongeren met moeheid en CVS. Je kunt je huisarts of kinderarts vragen om naar deze kinderarts(en) in het Wilhelmina Kinderziekenhuis te verwijzen:
Dr. E.M. van de Putte
KE04.133.1
UMCU/WKZ
Postbus 85090
3508 AB Utrecht

Wilhelmina Kinderziekenhuis