Telefoon WKZ 088 75 555 55

Wat kwam er uit het onderzoek?

Veel mensen weten niet dat CVS ook bij jongeren voorkomt.

CVS kan ernstige gevolgen hebben voor het dagelijks leven van jongeren. Ze zijn altijd moe. Ze voelen zich niet fit en hebben lichamelijke klachten zoals pijn bij het bewegen, of slaap- en concentratieproblemen.

Jongeren met CVS gaan vaak niet of onregelmatig naar school, en maken geen huiswerk. Dat heeft natuurlijk ernstige gevolgen voor hun toekomst.
Als je CVS hebt, is het meedoen aan lichamelijke en sociale activiteiten niet meer vanzelfsprekend. Ook dat staat je ontwikkeling in de weg. Je wordt afhankelijker van je ouders/verzorgers, terwijl je normaal gesproken op deze leeftijd juist zelfstandiger wordt.

De wachttijden voor face to face behandelingen zijn erg lang. Dat betekent dat lang niet alle jongeren met CVS de zorg kunnen krijgen die ze nodig hebben. De FitNet behandeling blijkt ook heel goed te werken, net als de face-to-face behandeling. Met de FitNet behandeling kunnen veel meer jongeren met CVS snel geholpen worden. Bovendien kun je de FitNet behandeling thuis volgen, op momenten die je zelf kiest. Je verliest geen tijd met reizen naar je therapeut.

De FitNet behandeling sluit aan bij deze tijd. Bijna elke jongere heeft toegang tot internet. De computer speelt een steeds belangrijker rol in het dagelijks leven.

Wilhelmina Kinderziekenhuis