Telefoon WKZ 088 75 555 55

Waarom naar het WKZ?

foto hoofdingang WKZMichel is zeven jaar. Hij zit in groep 4. Zijn juf heeft zijn ouders gewaarschuwd. Ze maakt zich zorgen over Michel omdat hij in de klas af en toe vreemd afwezig is. Hij staart dan voor zich uit en zijn ogen hebben een lege uitdrukking. Michel zelf heeft hier geen erg in. Michels ouders zijn daarom met Michel naar de huisarts gegaan. De huisarts heeft Michel onderzocht en heeft niets bijzonders gevonden. Om zeker te weten dat er echt niets aan de hand is, stuurt de huisarts hem door naar het WKZ.

Sinds 1 januari 2008 is er in het WKZ een nieuwe polikliniek van start gegaan. Daar werken mensen die heel veel weten over epilepsie en hoe je kunt onderzoeken of iemand epilepsie heeft. Hier worden kinderen onderzocht van wie de dokters denken dat hij of zij misschien epilepsie heeft.

Het WKZ is een kinderziekenhuis. Alles in het ziekenhuis is gericht op de zorg voor zieke kinderen. Alle mensen die in het ziekenhuis werken weten hoe ze zo goed mogelijk met zieke kinderen kunnen omgaan of zijn bezig dat te leren. Dat betekent dat de mensen die jij aan je bed krijgt, begrijpen hoe naar en vervelend sommige behandelingen zijn en dat ze zullen proberen je zo veel mogelijk op je gemak te stellen.

Wilhelmina Kinderziekenhuis