Telefoon WKZ 088 75 555 55

Algemeen

plaatje Michel praat met de dokterHet kan zijn dat je schrikt als de dokter je vertelt dat je epilepsie hebt. Misschien dat je daarna ook niet meer zo goed hoort wat de dokter vertelt en uitlegt over de ziekte. Dat geeft helemaal niets. Je kunt thuis rustig nadenken over wat je allemaal wilt vragen aan de dokter. Je kunt natuurlijk ook overleggen met je ouders. Schrijf alles wat je wilt weten gerust op een papiertje en neem het bij je volgende bezoek aan het ziekenhuis mee.

De dokters kunnen er meestal niet voor zorgen dat de oorzaak van de epilepsie verdwijnt. Meestal behandelt de dokter de epilepsie met medicijnen, de zogeheten anti-epileptica. Die medicijnen kunnen de epilepsie niet genezen, maar er gelukkig vaak wel voor zorgen dat de aanvallen onderdrukt worden. Dat betekent dat door de medicijnen de aanvallen meestal verdwijnen.

Soms is het nodig om de aanval zelf te stoppen. Dit moet als een aanval langer dan 5 minuten duurt. Gelukkig zijn de meeste aanvallen kort en duren een aantal seconden tot een paar minuten.

Wilhelmina Kinderziekenhuis