Telefoon WKZ 088 75 555 55

Behandeling

plaatje medicatie voor MichelBij 75% van alle mensen met epilepsie kunnen de dokters goede medicijnen (anti-epileptica) voorschrijven waardoor de aanvallen verdwijnen. Welke medicijnen je krijgt, ligt aan het soort epilepsie dat je hebt en de mogelijke bijwerkingen. Bijwerkingen zijn klachten die je kunt krijgen van bepaalde medicijnen. Natuurlijk kunnen jij en je ouders meedenken over wat voor jou het beste is. Soms duurt het een paar weken tot een paar maanden voordat de dokters de goede medicijnen hebben gevonden om de aanvallen te laten stoppen. De meest voorkomende bijwerkingen van anti-epileptica zijn: concentratiestoornissen, moeheid en soms hyperactiviteit.

Michel krijgt medicijnen om de aanvallen te onderdrukken. Dit zijn pillen die hij twee keer per dag moet innemen. Als je moeite hebt met het slikken van pillen kun je ook vragen of je het medicijn mag innemen als drankje.

Michel en zijn ouders krijgen van het ziekenhuis ook een informatiefolder over epilepsie en medicatie mee. Zo kunnen ze thuis alles nog eens rustig doorlezen. In de folder staat alles over epilepsie. Er staat in wat het precies is en wat je kunt doen om het te behandelen.

Wilhelmina Kinderziekenhuis