Telefoon WKZ 088 75 555 55

Waarom naar het WKZ?

ingang WKZMauro was ziek en had koorts. Opeens verkrampte hij helemaal. Zijn moeder probeerde contact met hem te krijgen, maar dat lukte pas na een hele tijd. Zijn moeder heeft 112 gebeld en de ambulance heeft Mauro naar het ziekenhuis gebracht. Als zo’n aanval van verkramping lang duurt, kan het zijn dat een kind ook tijdelijk wat minder goed doorademt. In het WKZ kan er dan direct goede opvang geregeld worden.

Sinds 1 januari 2008 is er in het WKZ een nieuwe polikliniek van start gegaan. Daar werken mensen die heel veel weten over epilepsie en hoe je kunt onderzoeken of iemand epilepsie heeft. Hier worden kinderen onderzocht van wie de dokters denken dat hij of zij misschien epilepsie heeft.

Het WKZ is een kinderziekenhuis. Alles in het ziekenhuis is gericht op de zorg voor zieke kinderen. Alle mensen die in het ziekenhuis werken weten hoe ze zo goed mogelijk met zieke kinderen kunnen omgaan of zijn bezig dat te leren. Dat betekent dat de mensen die jij aan je bed krijgt, begrijpen hoe naar en vervelend sommige behandelingen zijn en dat ze zullen proberen je zo veel mogelijk op je gemak te stellen.

Wilhelmina Kinderziekenhuis