Telefoon WKZ 088 75 555 55

Waarom naar het WKZ?

plaatje arts in gesprek met Merel en haar vaderMerel is veertien jaar. Ze is op het feestje van haar vriendin Saskia die jarig is. Op het feestje is het druk en warm. Merel voelt zich niet lekker en opeens valt ze. Saskia vraagt wat er aan de hand is, maar Merel reageert niet. Pas na korte tijd lukt het Saskia om weer contact met Merel te krijgen. Saskia’s ouders maken zich ongerust. Ze zijn bang dat Merel misschien een epileptische aanval heeft gehad. Daarom brengen ze haar naar de eerste hulp van het UMC-gebouw/WKZ.

Sinds 1 januari 2008 is er in het WKZ een nieuwe polikliniek van start gegaan. Daar werken mensen die heel veel weten over epilepsie en hoe je kunt onderzoeken of iemand epilepsie heeft. Hier worden kinderen onderzocht van wie de dokters denken dat hij of zij misschien epilepsie heeft.

Het WKZ is een kinderziekenhuis. Alles in het ziekenhuis is gericht op de zorg voor zieke kinderen. Alle mensen die in het ziekenhuis werken weten hoe ze zo goed mogelijk met zieke kinderen kunnen omgaan of zijn bezig dat te leren. Dat betekent dat de mensen die jij aan je bed krijgt, begrijpen hoe naar en vervelend sommige behandelingen zijn en dat ze zullen proberen je zo veel mogelijk op je gemak te stellen.

Wilhelmina Kinderziekenhuis