Telefoon WKZ 088 75 555 55

Waarom naar het WKZ?

plaatje meisje met artsenToen Aysel nog een baby was, is er ontdekt dat er een gaatje tussen haar hartkamers zit. De dokters noemen een gaatje tussen de hartkamers ook wel een VSD. Als het gat groot is, word je gelijk geopereerd. Het gaatje wordt dan dicht gemaakt. Bij Aysel was een operatie niet nodig omdat het gaatje te klein was. Als het gaatje vlak onder de klep van je lichaamsslagader zit, kun je als je ouder bent lekkage krijgen van de kleppen van je lichaamsslagader. Aysel komt regelmatig op controle in het WKZ om dit te laten onderzoeken.

Ook de dokter kan je naar het WKZ verwijzen. Dat doet hij als hij tijdens het luisteren naar je hart een hartruis hoort die heel erg hoort bij gaatje tussen de hartkamers. In het WKZ kunnen de dokters dan kijken of je inderdaad een gaatje tussen de hartkamers hebt en hoe groot het is. Ook moeten ze je goed onderzoeken om te kijken of je last hebt van dit gaatje.

In het WKZ zijn kinderartsen die gespecialiseerd zijn in het kinderhart (met een moeilijk woord: kindercardiologen). Zij kunnen onderzoeken of het VSD problemen geeft en of je bijvoorbeeld met medicijnen moet starten of dat je geopereerd moet worden.

Het WKZ is een kinderziekenhuis. Alles in het ziekenhuis is gericht op de zorg voor zieke kinderen. Alle mensen die in het ziekenhuis werken, weten hoe ze zo goed mogelijk met zieke kinderen moeten omgaan of zijn bezig dat te leren. Dat betekent dat de mensen die jij aan je bed krijgt, begrijpen hoe naar en vervelend sommige behandelingen zijn en dat ze zullen proberen je zo veel mogelijk op je gemak te stellen.

Wilhelmina Kinderziekenhuis