Telefoon WKZ 088 75 555 55

Gesprek + lichamelijk onderzoek

foto gesprek met artsVoordat de dokter begint met het lichamelijk onderzoek, stelt hij of zij je allemaal vragen. Uit al jouw antwoorden kan de dokter heel veel te weten komen over een mogelijke oorzaak van jouw klachten.

In het gesprek vertelt de dokter je ook of het hartfilmpje dat gemaakt is misschien een afwijking laat zien of dat het er juist goed uit zag.

Na het gesprek gaat de dokter je verder onderzoeken. Meestal vertelt de dokter van tevoren wel wat hij of zij gaat doen: wat hij gaat bekijken en waarnaar hij gaat luisteren. En als de dokter dat niet doet, dan mag je het natuurlijk gewoon vragen. Het is tenslotte jouw lijf!

Bij het lichamelijk onderzoek kijkt de dokter nog een keer naar je lengte en je gewicht. Hij onderzoekt je buik en probeert het kloppen van je slagaders in je lies te voelen.

De dokter vindt geen afwijkingen bij Daan. Op het hartfilmpje ziet hij dat de geleiding van het hart van Daan anders is dan normaal. Waarschijnlijk veroorzaakt dit af en toe de klachten van Daan.

Wilhelmina Kinderziekenhuis