Telefoon WKZ 088 75 555 55

Waarom naar het WKZ?

plaatje jongen bij de dokterDe schoolarts heeft bij Louis hartgeruis gehoord. Een hartgeruis of ‘hartruisje’ is het geluid van het wervelen van het bloed in het hart. De dokter kan het horen als hij met een stethoscoop naar je hart luistert. De schoolarts weet niet zeker of het om een onschuldig hartgeruis gaat of dat er toch meer aan de hand is. Daarom heeft hij Louis doorgestuurd naar het Wilhelmina Kinderziekenhuis (WKZ).

In het WKZ zijn kinderartsen die gespecialiseerd zijn in het kinderhart (met een moeilijk woord: kindercardiologen). Zij hebben veel verstand van hartgeruis en kunnen als ze twijfelen meer onderzoek doen om te kijken of het hartgeruis onschuldig is of niet.

Het WKZ is een kinderziekenhuis. Alles in het ziekenhuis is gericht op de zorg voor zieke kinderen. Alle mensen die in het ziekenhuis werken, weten hoe ze zo goed mogelijk met zieke kinderen moeten omgaan of zijn bezig dat te leren. Dat betekent dat de mensen die jij aan je bed krijgt, begrijpen hoe naar en vervelend sommige behandelingen zijn en dat ze zullen proberen je zo veel mogelijk op je gemak te stellen.

Wilhelmina Kinderziekenhuis