Telefoon WKZ 088 75 555 55

Operatie meerdere dagen

WKZ web mei juni 2014-416_web

Bij een kleine operatie hoef je maar één dag in het ziekenhuis te blijven. Maar soms is er meer aan de hand. Dan moet je na de operatie nog een paar dagen in het ziekenhuis blijven. Zodat ze in de gaten kunnen houden hoe het na de operatie met je gaat.

Bij Laura stroomt er steeds plas van haar blaas naar haar nier. Daardoor is haar nier beschadigd. De dokters besluiten om Laura te opereren, zodat het echt niet meer kan gebeuren Ze wordt een paar dagen opgenomen in het ziekenhuis.
Tijdens de operatie wordt via een bikinisneetje in de onderbuik de urineleider opnieuw in de blaas gebracht. Nu kan er geen urine meer terug naar de nier stromen.

Wanneer Laura wakker wordt zit er een slangetje in haar plasbuis en ook een in haar buik . Na drie dagen mogen de katheters eruit en kan Laura weer plassend naar huis.

Laura is nu helemaal beter. Na zes maanden moet ze weer terugkomen naar het ziekenhuis. Daar wordt weer een foto van haar blaas gemaakt. Zo kunnen de dokters controleren of er echt geen plas meer naar haar nier stroomt. Gelukkig werkt alles nu goed. Voor de zekerheid moet Laura wel elk jaar een keertje terugkomen. Zodat de dokters zeker weten dat het ook goed blijft.

Wilhelmina Kinderziekenhuis