Telefoon WKZ 088 75 555 55

Waarom naar het WKZ?

plaatje meisje met dokterLaura is 9 jaar. Soms wordt ze opeens ziek. Ze krijgt keelpijn, hoofdpijn en buikpijn en heeft nergens meer zin in. Even later krijgt ze koorts. Vaak heeft ze ook nog andere klachten. De klieren in haar hals zijn opgezet, ze is misselijk en moet overgeven en heeft diarree. Dit duurt vaak een dag of vijf en dan is het weer over en is alles weer normaal.

Laura is al een paar keer met haar ouders bij de huisarts geweest, maar die kan niets vinden. Daarom heeft hij haar doorgestuurd naar het Wilhelmina Kinderziekenhuis (WKZ). Daar kunnen de dokters uitzoeken wat er met haar aan de hand is.

Het WKZ is een kinderziekenhuis. Alles in het ziekenhuis is gericht op de zorg voor zieke kinderen. Alle mensen die in het ziekenhuis werken weten hoe ze zo goed mogelijk met zieke kinderen kunnen omgaan of zijn bezig dat te leren. Dat betekent dat de mensen die jij aan je bed krijgt, begrijpen hoe naar en vervelend sommige behandelingen zijn en dat ze zullen proberen je zo veel mogelijk op je gemak te stellen.

Wilhelmina Kinderziekenhuis